Profile Projects Archive Contact
Stamford Road

We undertook an extensive remodelling of a family home within the De Beauvoir estate on the Islington Hackney borders. This large semi-detached Victorian Villa had had a number of additions and modifications over the years that weren’t conducive to our client’s needs. There was no link between the ground floor and basement floor giving poor light and no flow between the rooms.

Our scheme flooded the space with light. A dramatic entrance was created for the house; instead of the traditional Victorian configuration (a formal room to your left a room to your right) the floor dropped away into the basement and gave a view out into the garden. The formal entrance room was kept but we took away one wall. This double height space created a flow to existing living areas. We added a new rear extension putting the main living area downstairs and opened up onto the garden. We also re-instated the traditional exterior with white stucco whilst the rear was clad with cedar and Prodema.

Back